sâmbătă, 27 decembrie 2014

Unul dintre cele mai aromate si sanatoase condimente poate deveni oribil daca il folosesti aiurea


Unul dintre condimentele cu origini foarte vechi si cu proprietati vindecatoare verificate de-a lungul anilor necesita o atentie deosebita atunci cand il folosim in bucatarie. Este foarte aromat, iar mirosul sau este extrem de persistent si este poate cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum. Cuisoarele se folosesc in Romania, in special la aromarea vinului și a tuicii fierte in perioada de iarna. Chiar daca aromele obtinute in urma folosirii lor sunt unele foarte placute, este bine sa nu se exagereze pentru ca rezultatul este dezastruos. De asemenea, e bine sa evitati folosirea cuisoarelor drept condiment adjuvant in prepararea muraturilor la saramura sau la otet. Ce iese din borcanele in care s-au pus cuiosoare este de-a dreptul oribil.

Putina istorie a cuisoarelor

Utilizarea cuisoarelor dateaza inca din timpul dinastiei Han (207 i.Hr. – d.Hr.). In acea perioada, cuisoarele erau utilizate in principal pentru a trata respiratia urat mirositoare. Cei care doreau sa comunice cu imparatul chinez erau obligati sa tina un cuisor in gura, tocmai in acest scop. De-a lungul timpului, in medicina traditionala chineza, cuisoarele au fost folosite pentru a trata diferite probleme digestive, hernii sau infectii fungice. Cuisoarele au ajuns in Europa in secolul 4 d.Hr. In acea perioada erau considerate a fi un adevarat lux si erau utilizate ca parte a unui preparat utilizat pentru tratamentul gutei. De indata ce acest condiment a devenit dispoibil si pe teritorul Europei, a fost folosit in acelasi mod in care era folosit de medicina traditionala chineza. Pe scala ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi), scala folosita pentru a se evalua valoarea antioxidanta a alimentelor, cuisoarele au cel mai mare scor ORAC. Dincolo de capacitatea cuisoarelor de a preveni si de a lupta impotriva cancerului, cuisoarele detin umitoare proprietati de purificare si de protectie. Cuisoarele sunt un condiment foarte frecvent utilizat pe scara larga peste tot in lume. Cuisoarele sunt renumite pentru aroma si pentru gustul lor foarte bogat.

Proprietati videcatoare

1. Consumul de cuisoare poate ajuta si curata organismul de toxine daunatoare si de microbi. Astfel, sanatatea organismului tau va fi stimulata.

2. Cuisoarele au capacitatea de a-i oferi organismului o protectie celulara si pot stimula productia de energie la nivelul intregului organism.

3. Cuisoarele reprezinta un rapid si eficient remediu pentru durerile de dinti. Plaseaza un cuisor in zona afectata si vei observa cum durerea incepe sa te paraseasca rapid.

4. Cuisoarele iti igienizeaza cavitatea bucala. Totul se datoreaza unei substante chimice, denumita eugenol, cea care-i ofera acestui condiment aroma deosebita.

5. Uleiul de cuisoare poate fi folosit cu scopul de a tine tantarii la o cat mai mare distanta de casa ta.

6. Cuisoarele detin, de asemenea, adevarate proprietati anti-inflamatorii. De aceea, cuisoarele pot fi folosite la tratarea inflamatiilor si infectiilor.

7. In cazul in care suferi de tulburari digestive, mesteca doua cuisoare.

8. Cuisoarele sprijina sanatatea cardiaca si au capacitatea de a reduce nivelul zaharului din sange, fiind un real sprijin pentru persoanele care sufera de diabet zaharat.

9. Datorita proprietatilor de purificare, cuisoarele sprijina purificarea sangelui.

10. Ayurveda sugereaza prepararea unui ceai pentru a diminua sau pentru a preveni receala si gripa. Ceaiul de cuisoare este utilizat ca expectorant natural. De asemenea, cuisoarele au proprietati analgezice si antibacteriene, de aceea te vor ajuta sa scapi de durerea in gat foarte rapid.

11. Un condiment folosit si datorita proprietatilor sale afrodisiace, cuisoarele pot preveni ejacularea prematura.

12. Cuisoarele trateaza zgarieturile si vanataile. Se recomanda prepararea unei cataplasme preparata din cuisoare si ulei de masline in zona respectiva.