vineri, 12 decembrie 2014

Scaricica afumata in sos de bere neagra


Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa și Ferma noastră. În decembrie, promovăm bucătăria românească iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden. Reţeta românească ”Scăricică afumată în sos de bere neagră” a fost oferită şi preparată de Celebration Garden şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific românesc din str. Pajurei nr.1, București.

Ingrediente:

          coaste afumate

          bere neagră

          mălai Arpis

          vin roșu

          miere

          amestec de condimente de porc

          boia dulce

          pastă de ardei Ferma noastră

          usturoi

          piper boabe

          foi de dafin

Mod de preparare

Se face o compoziție din bere neagră, vin, pastă de ardei Ferma noastră, miere și condimente, într-o cratită Dekassa (cu interior ceramic). Se adaugă scăricica afumată, se acoperă cratița cu un capac și se pune pe foc. Se lasă la fiert timp de 1 oră și jumătate, până ce carnea se frăgezește și se desprinde ușor de pe os.