vineri, 21 noiembrie 2014

Cum usuci fructele in casa?


- Alegi fructele coapte, dar inca ferme

– la tai felii potrivite (daca sunt prea subtiri feliile se vor usca prea tare si se vor rupe usor, daca sunt prea groase – se vor usca greu si/sau ne-uniform, deci nu vor rezista prea mult timp)

– le pui in tava, pe hartie de copt

– dai drumul la cuptor la cea mai mica treapta (la cuptorul meu electric am dat la 50 grade)

– lasi usa usor deschisa la cuptor sau o mai deschizi putin din cand in cand, ca sa iasa din umezeala (la cuptoarele cu ventilator doar deschideti usa din cand in cand, nu e nevoie sa o lasati deschisa)

– le verificati dupa o vreme si daca e timpul – le intoarceti si pe partea cealalta

O sa miroasa bine in casa cateva ore cat o sa ia uscatul fructelor. Arata exact ca alea care se vand prin magazine vreo 7 feliute la pretul a 2 kg de fructe proaspete.