vineri, 5 iulie 2013

Ce proprietati are otetul balsamic?



Otetul balsamic contine acizi alpha linoleici si acizi grasi Omega 3. Acesti compusi ofera o protectie sporita impotriva bolilor de inima. In plus, alunga oboseala si favorizeaza digestia. Pana prin 1980, numai italienii il foloseau. Acum insa toata lumea il stie, iar tinutul lui de bastina prospera de pe urma lui. Otetul balsamic se fabrica dintr-un sortiment de struguri albi numit Trebbiano. Mustul obtinut din acestia se fierbe pana cand ramane jumatate din cantitatea initiala, apoi se muta din timp in timp in butoaie din soiuri diferite de lemn, de la care imprumuta diverse arome. Cel mai "tanar" otet balsamic trebuie sa aiba minimum cinci ani, si el este bun doar pentru salate. Dupa sase ani, da gust delicios in sosuri, paste si risotto, iar dupa inca 12 ani se foloseste in cantitati foarte mici pentru a aroma carnuri, fructe proaspete (mai ales capsune si fragi), ca topping pe inghetate de vanilie sau chiar gol, pe post de digestiv. Strugurii din care se face otetul balsamic contin bioflavonoizi care actioneaza ca niste antioxidanti. Impreuna cu vitamina C - si ea aflata in compozitia otetului - ajuta sistemul imunitar sa lupte cu infectiile, inflamatiile si chiar cu cancerul. Cheagurile de sange care blocheaza arterele au toate sansele sa fie inlaturate, iar circulatia este imbunatatita. Resveratrolul din samburii strugurilor incetineste dezvoltarea tumorilor, intareste ficatul si poate preveni cancerul de san. Tot in seminte, se mai gasesc si componente care ajuta la vindecarea artritei, a bolilor cardiovasculare si a unor alergii. Digestia beneficiaza din plin de pe urma acestui aliment-minune. Metabolismul este grabit, apetitul excesiv este inlaturat, ceea ce face sa dispara in timp si kilogramele in plus. Otetul balsamic are efect asupra coleste rolului rau, pe care il elimina treptat din organism. El mai contine si minerale necesare sanatatii oaselor, de aceea te tine la adapost de osteoporoza. E suficienta o cura de 32 de zile pentru ca asimilarea calciului in corp sa devina mult mai usoara. Diferitele infectii sunt eliminate, inclusiv laringitele, faringitele si alte asemenea neplaceri asociate cu raceala. Dar si infectiile din stomac sunt lovite prompt. Datorita acidului acetic din compozitie, regleaza glicemia.

Cum se prepara corect salata greceasca?



Ingrediente
1 rosie
2 castraveciori
1 ceapa rosie, mica (cca 20gr)
1 lingura masline fara samburi
1 felie feta (de capra)
1 lingura ulei masline
1 lingura suc de lamaie
sare de mare
oregano uscat
Preparare
Se taie rosia si castravetii bucati mai mari. Se aseaza intr-un bol. Ceapa se taie rondele sau pestisori. Se pun in bol. Se adauga si maslinele taiate felii sau rondele. Presarati putina sare. Se amesteca totul foarte usor. Intr-o cescuta amestecati uleiul, cu sucul de lamaie si 1/2 lingurita oregano si turnati peste salata. Asezati deasupra o felie cat doriti de groasa de de feta. Presarati putin oregano pe ea si apoi stropiti cu putin ulei de masline. Decorati cu felii de masline si patrunjel.

De Savurat iti prezinta/ Restaurant traditional romanesc – Casa Oprescu



Deschisa în 2011 din dorinta de a readuce la viata vechile preparate romanesti traditionale si de a crea un concept de reîntoarcere la radacini, Casa Oprescu se mandreste cu una dintre cele mai frumoase locatii. Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invita la ore de relaxare cu întreaga familie, la pranzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific  traditionale. Adresa: Str. Secerei Nr. 10 – Bucuresti, Tel.: 0749 271 476; 0742 222 290