sâmbătă, 17 august 2013

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde



Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Salată de fasole verde” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august. Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.
Ingrediente
           Fasole verde
           Ulei Arpis
           Usturoi
           Verdeață (mărar, pătrunjel etc.)
           Sare
Mod de preparare
Fasolea verde se pune la fiert in apa rece. Când este aproape fiartă se călește câteva minute în ulei Arpis. Se potriveste de sare și se adaugă usturoi. Se ia de pe foc si i se adauga verdeața, spălată și tocată mărunt.